SØK      

Del dine opplevelser

Har du vært med på noe interessant vil vi gjerne at du sender noen ord og bilder slik at vi kan legge det ut.  Gamle bilder er også særdeles interessant. Send til asle.wang@mhkd.no  

 

2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August

Det kommer noe godt ut av alt

17.05.2020

17. mai på en annerledes måte

Det eneste gode Hitler gjorde var å skape orienteringssporten. Så sa redaktørens onkel, en ihuga orienteringsløper og karttegner for Milorg under krigen. Covid-19 er en dramatisk affære, men ikke i nærheten av en verdenskrig. Men pandemien som avlyste alle barnetog på 17. mai skapte en landsomfattende motoristorisk kortesje. En fantastisk happening som vi får håpe vi aldri får oppleve igjen. I alle fall ikke av den årsaken.

En stor og diger takk til Per Eigil Hansen som satte i gang det hele. Han som ordnet med tillatelser og gulblink i alle lyskryss. Og takk til hans frue som serverte kanelsnurrer i Eidsfoss. Hurra for dere !!!

Ca 50 kjøretøyer var påmeldt, og det ble anslått at det da ville komme 60-70. Så kom det rundt et kvart tusen stykker. Av alle mulige kategorier. Åpne, lukkede, to hjul, tre hjul, fire hjul, seks hjul, åtte hjul og ti hjul, bensin og diesel, totakt og firetakt. Med og uten babyer og bikkjer. 

Gøy er det jo når den gamle rally-kjøreren Monty Karlan kjører helt fra Brandbu for å delta, og i ettertid sier at dette var noe av det morsomste han har opplevd med bil. Og han har opplevd mye.... Han har en ganske liten bil. Svær bil har Lars Olsen. Peterbilt, Freightliner eller Eyeliner - tror det er det første. Haugevis av tonn med krom og masse lyd. Et par amerikanske trekkvogner, en Ford Transcontinental og et par busser var de største deltagerne. Så var det utallige andre varianter ned til små motorsykler.

Parkeringsplassen til Kiwi på Lerberg ble for liten, skolen måtte også benyttes. Klokken 11 startet brigadesjef Hansen sin Mustang og vi var i gang. Gjennom Hokksund, Loesmoen og Steinberg ned til Mjøndalen. Folk med flagg, dress og bunader hele veien. Akkurat det samme gjennom Solbergelva og ned til byen der alle fikk gjenoppleve det å kjøre over bybrua. Noen avsluttet i byen, andre kjørte til Svelvik, Sande, Hof og Eidsfoss før de langs Eikern returnerte til Hokksund.

Siden det ble så innmari mange ble det også en smule uforutsett kaos, men stort sett av den hyggelige sorten får vi anta.

Tilbakemeldingene er så gode at vi kan konkludere med at dette var en stor suksess.

Se bilder fra turen: https://www.mhkd.no/bilder-loep-og-arrangementer-2020/cms/175

Motorhistorisk Klubb Drammen
E: post@mhkd.no

Kontaktinfo:

E: post@mhkd.no

Postadresse:

Postboks 2193
3003 Drammen