SØK      

Del dine opplevelser

Har du vært med på noe interessant vil vi gjerne at du sender noen ord og bilder slik at vi kan legge det ut.  Gamle bilder er også særdeles interessant. Send til asle.wang@mhkd.no  

 

2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

NMK har hatt oppvisning igjen

16.09.2019

For siste gang........eller nest siste gang

Stedet var Drammen Travbane og tidspunktet var søndag 15. september. Dagen det blåste småjævler fra alle kanter. Som vanlig hadde NMK samlet sammen gammelt og nytt i en herlig blanding. Motorsykler og biler, syttiniåringer og femåringer. 

Etter hva det erindres ble Drammen Travbane anlagt i 1955. Og står nå for fall for storkapitalens giljotin. Det skal bygges leiligheter på det arealet som alle andre steder. Enda en åpen lunge i byen blir borte, travsporten går en usikker tid i møte og motorsporten er borte fra byen for alltid. Tror kanskje de aller fleste synes at dette er trist. Det aller siste travløpet er V75 lørdag 21. desember. Det påstås at de utallige bil- og motorsykkelløpene var det som la det økonomiske grunnlaget for travbanen. Det sprutet penger ut av eksosrørene lenge før millionene tøyt ut av raua på hopper og gamper. Kanskje, bare kanskje blir det enda en NMK-oppvisning i 2020. Før alt skal rives. Da behøver man i alle fall ikke ta hensyn til varmekablene som er nedgravd i svingene.

Som vanlig fikk vi se råskinn med firehjulstrekk og over tusen hester. Vi fikk se Steinar Ludvigsen i sin nitti-hesters rally-Skoda bli rundkjørt av Olav Fredriksens rallyriggede Volvo 240 med et halvt tusen hester eller så. Vi fikk bli imponert av små gutter og jenter som kjørte trial og crosscart. Og vi fikk se syttini år gamle Jan Poverud kjøre langbanesykkel mot guttunger så vidt oppi syttiårene og jyplinger midt i sekstiårene. Bare en ting å si om sånt. Det er tøft !!! Øivind Refsahl kjørte sin hjemlagde Ford og Geir Enersen sin innelukkede variant av spesialavfallsproduktet Volvo. Duett. Var nok flere klubbmedlemmer med, men redaktøren oppfatter ikke alt.

For oss i MHK var det spesielt hyggelig å se Knut Horgen ratte sin nyrestaurerte Austin Healey rundt banen. Den eneste bilen i sitt slag som kom ny til Norge. Og som fortsatt og til evig tid innehar banerekorden i sin klasse nettopp på Drammen Travbane. Pedanten Horgen var av forståelige grunner redd for å få steinsprut på kardangen så han kjørte pent rundt banen.

All honnør til Norsk Motor Klubb avd Drammen under ledelse av femtiårsjubilanten John Grinde, og med den kyndige og entusiastiske speaker Rune Jahnsen. Godt jobba !!! Vi håper på et siste arrangement neste år.

Uheldig med bildene denne gangen, men det ble da noen. Det gode bildene i svart-hvitt er tatt av Jonny Hornbøll Olsen. Se dem her: https://www.mhkd.no/bilder-loep-og-arrangementer-2019/cms/163

Motorhistorisk Klubb Drammen
E: post@mhkd.no

Kontaktinfo:

E: post@mhkd.no

Postadresse:

Postboks 2193
3003 Drammen