SØK      

Del dine opplevelser

Har du vært med på noe interessant vil vi gjerne at du sender noen ord og bilder slik at vi kan legge det ut.  Gamle bilder er også særdeles interessant. Send til asle.wang@mhkd.no  

 

2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Motorkonvoien 2019

06.06.2019

Deltagere på LMK's storarrangement var innom Burud

6. juni er en av historiens store merkedager. På denne dagen i 1944 fant operasjon Overlord sted. Bedre kjent som D-dagen. Dagen da de allierte gikk i land i Normandie og startet på det som skulle bli et fritt Europa. 

6. juni 2019 var langt mindre dramatisk. På vei til Øyer og Lillehammer hadde vi langveisfarende besøk på Burud. I anledning den forestående åpningen av Norsk Kjøretøyhistorisk Museum. Et museum som i mange år har vært etterspurt. LMK og Amcar har arrangert Motorkonvoien 2019 nettopp for å markere denne for oss samferdelshistorisk interesserte store begivenheten. I kontrast til bommer og andre tyngende bilrelaterte avgifter får vi altså vårt første offentlig finansierte bilmuseum. Og LMK/Amcar's Motorkonvoi med utspring i alle landets hjørner skal møtes på Lillehammer i pinsehelgen. På sin vei fra Rogaland, Sørlandet, Telemark og Vestfold var det et stort antall biler som hadde noen timers opphold på Burud.

Spesielt moro er det å se at noen hardbarka entusiaster legger ut på langtur med biler som nærmer seg sine første hundre år. Mangfoldet var ellers stort der de kom inn porten i en lang, lang rekke. På en dag der meteorologene hadde truet med tornadoer og drukningsfare, jordras og store belastninger for forsikringsselskapene. Noen steder regnet det. På Burud kom det ikke en dråpe. Det er nevnt før at den vesle stasjonsgrenda er et paradis - i dag kom enda et bevis på dette.

I anledning dette besøket kom også Øvre Eikers ordfører Ann Sire Fjerdingstad på besøk. For å ønske alle deltagere lykke til på ferden. Og maken til skryt vi fikk for hva Norsk Motorhistorisk Senter betyr for kulturen i kommunen. For alle som har bidratt med sin arbeidskraft gjennom mange år er det særdeles hyggelig å få slik anerkjennelse. Vi har fått til mye, men vi hadde ikke klart dette uten den fantastiske støtten Øvre Eiker Kommune har ytt oss. Med rådmenn, kultursjefer og med verdens beste ordfører som skipper.  På bilder ser vi Ann Sire Fjerdingstad ha mottatt LMK og Amcar's plakett. (LMK=Landsforbundet for Motorhistoriske Kjøretøyklubber)

Siden det denne dagen var 75 år siden landgangen var det en markering ved Bakke kirke - vår prøvekjøringsdetinasjon. Der står en bauta til minne blant annet om flygeren Lundsten som ble skutt ned i sin Spitfire over Normandie. Og til minne om flyger Bergan som omkom under trening i Little Norway i Canada. På denne dagen ble de beæret med overflyging av to av Luftforsvarets F16 jagere. En flott gest til dem og alle andre som ga sine liv for at vi skulle få det så bra som vi har det i 2019.

Se en masse bilder fra dagen: https://www.mhkd.no/bilder-loep-og-arrangementer-2019/cms/163

Motorhistorisk Klubb Drammen
E: post@mhkd.no

Kontaktinfo:

E: post@mhkd.no

Postadresse:

Postboks 2193
3003 Drammen