SØK      

Del dine opplevelser

Har du vært med på noe interessant vil vi gjerne at du sender noen ord og bilder slik at vi kan legge det ut.  Gamle bilder er også særdeles interessant. Send til asle.wang@mhkd.no  

 

2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Vi har fått Øvre Eiker Kommunes kulturpris for 2018

07.01.2019

Etter ti års iherdig felles innsats

6. januar 2019 var dagen for å hylle frivillighet, idrett og kultur i Øvre Eiker. Under en nyttårskonsert på tampen av en lang aktivitetsdag ble det delt ut heder og ære til vel fortjente mottagere av alle kategorier.

Den gjeveste av alle hederstegnene var det altså Norsk Motorhistorisk Senter som fikk. For de arbeider vi har utført, for at vi har satt kommunen på kartet og gjort den lille grenda Burud til et nasjonalt begrep innenfor kjøretøyhobbyen. 

Her juryens begrunnelse for tildelingen: "Stedet kombinerer kulturminne- og kjøretøyvern i praksis med en sosial arena som byr på store flerbruksmuligheter for alle aldersgrupper, og det er gratis tilgjengelig for allmenheten ukentlig. En kollektiv, ulønnet dugnad av formidabelt omfang gjennom ti år ligger bak senterets utvikling, og slett ikke kun til egennyttige formål. Senteret har blitt et nasjonalt valfartssted, og begynner også å vekke oppmerksomhet internasjonalt - uten at noen har hatt som mål å "bli rike" på innsatsen."

På bildet under ser vi formann Jan Roger Sand Olsen på vegne av oss alle motta prisen fra kultursjef Christer Best Gulbrandsen i Øvre Eiker Kommune. Prisen er først og fremst en anerkjennelse for de aktiviteter vi gjennomfører, men det følger også et pengebidrag på kr 3.000,- og et spesiallaget glass fra Nøstetangen Glassverk.

Formannen har ordet:

I dag er det en kjempestor dag . Vi har blitt tildelt Øvre Eiker Kommunes kulturpris for 2018.
For en heder.
Jeg må si at jeg er utrolig stolt på Stiftelsens vegne. Dette må være prikken over i en for oss.
Dette skyldes den enorme dugnadsinnsatsen som er gjort der oppe. Vi har omgjort en nedslitt heimevernsleir til et flott Motorhistorisk Senter.
Dette hadde ikke vært mulig uten den enorme innsatsen den enkelte har nedlagt..
Veldig hyggelig at Øvre Eiker Kommune ser på gamle kjøretøy som kultur. Det er nok mange andre kommuner som ikke gjør det.
Kommunen har vært helt utrolig positiv til oss hele tiden. En stor takk til politikere og andre i kommunen som har støttet oss hele veien.

Jan Roger

Under ser vi formannen holde sin takketale under påhør av ordfører Ann Sire Fjerdingstad og kommiteen som besluttet hvem som skulle få årets pris, Hans Kristian Sveaas, Anita Hardangen og Kjell Erland Grønbeck.

Og de som i vinterdvalen ønsker å se tilbake på hvordan vi har det kan nyte filmen en tysk besøkende har lagt ut.

https://www.youtube.com/watch?v=8dxf8Ze7S08 

Stolte? Jepp!!!

Motorhistorisk Klubb Drammen
E: post@mhkd.no

Kontaktinfo:

E: post@mhkd.no

Postadresse:

Postboks 2193
3003 Drammen