SØK      

Del dine opplevelser

Har du vært med på noe interessant vil vi gjerne at du sender noen ord og bilder slik at vi kan legge det ut.  Gamle bilder er også særdeles interessant. Send til asle.wang@mhkd.no  

 

2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Avdukinger på Gulskogen

27.04.2019

Sportsbilfolket gjør seg klare for sesongen

Blir aldri lei av kommentere mangfoldet i hobbyen vår. Noen elsker mopeder, noen blir ekstatiske ved synet av en gammel lastebil og noen vil ha svære flak med plass til halve slekta. Atter andre vil ha rompa helt nede i asfalten og en uendelig takhøyde. Altså sportsbil.

Tradisjonen tro inviterte Geir Enersen og Lier Traktor Healey-klubben og MG-klubben til sitt årlige uformelle treff på verkstedet. Med pølser og kaffe og nymalte gulver. Vanligvis er denne dagen også et tilbud til de som trenger EU-kontroll på bilen sin, men dette året gikk ikke det. Statens Vegvesen sitt datasystem ligger nede pga oppgraderinger denne helgen. Og uten data får vi jo ikke gjort noe må vite. Sånn er det bare.

Som bildene viser var det mange frammøtte. Mest stygge mannfolk, men også en håndfull representanter for det pene kjønn var til stede. Nytt av året var live musikk fra en mesanin på verkstedet. Ole Bårtveit fra Healey-klubben spilte med kvinnelig solist. Før og etter avdukingene ble det spilt og sunget.

Avdukinger er en morsom sak. Denne dagen ble det foretatt ikke mindre enn tre. Først ble duken dratt av en MGA som Lier Traktor har restaurert for en kunde. Et nydelig stykke arbeid som en rørt verkstedeier kunne presentere for første gang. Til stor applaus fra frammøtte petrolheads.

Neste avduking var Knut Horgens 1963 Austin Healey. Sannsynligvis den eneste av biltypen som ble registrert ny i Norge. Kjøpt av Rolf Kurt Hansen fra Hokksund, og levert av Austin-forhandler Erik B. Winther 25. juli 1963. Bare noen uker etterpå begynte 'Kurten' å kjøre løp med bilen som dengang kostet det dobbelte av en vanlig familiebil. Artig at bilen altså nå er restaurert av en annen eksentrisk Hokksund-fyr - dog er Knut Horgen utvandret til Drammen. Bilen som har hatt en lang rekke eiere, og nesten like mange forskjellige farger. Den var hvit da den satte banerekord på Drammen Travbane 29. september 1963. Og den er atter blitt hvit. 

Tredje og siste avduking var en Volvo Duett også restaurert av Lier Traktor i ledige stunder. Enda et flott utført arbeid på en bil vi sikkert får se både på Burud og andre steder. Ikke hver dag vi får gå på nymalte verkstedgulver sammen med masse blide mennesker og kan beskue fine biler. På tross av trussel om 100mm regn var det også et anseelig antall sportsvogner ute på plassen.

Se en haug med bilder fra dagen her: https://www.mhkd.no/bilder-loep-og-arrangementer-2019/cms/163

Motorhistorisk Klubb Drammen
E: post@mhkd.no

Kontaktinfo:

E: post@mhkd.no

Postadresse:

Postboks 2193
3003 Drammen