SØK      

Del dine opplevelser

Har du vært med på noe interessant vil vi gjerne at du sender noen ord og bilder slik at vi kan legge det ut.  Gamle bilder er også særdeles interessant. Send til asle.wang@mhkd.no  

 

2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Tiden går - Indian gjenoppstår

10.11.2018

Det var Gjensidige som hadde slagordet "Tiden går - Gjensidige består".  Om Gjensidige noen gang har tjent eller tapt penger på denne Indian fra 1913 er nok tvilsomt.

Tvilsomt er det imidlertid ikke at den idag 95 år gamle Øivind Viker for uendelig mange år siden fant ei ramme og litt annet småtteri fra 1913 Indian på ei eller annen søplefylling. Den tok han med seg og på en eller annen måte havnet skrapet hos redaktøren. Blir det fortalt.....  En gang sånn ca rundt 1980 ble hele sulamitten bytta bort mot ei lampe eller noe annet småtteri. Motparten i byttehandelen var gitarspiller, brannmann, dengang småbarnsfar, motorsykkelentusiast og humørbylten Andreas Schytte-Larssen fra Horten. 

Andreas driver med veterankjøretøyer. Da snakker vi ikke om tretti år gamle plasthauger, men ting som er nærmere hundre år, eller over hundre år. Utallige er de smykker som har gjenoppstått hos nevnte Andreas. Både biler og motorsykler. Darracq, Indian og Harley. Det var altså hos han ramma havna. For nesten førti år siden. Utfordringene og objektene sto bokstavelig i kø. Men nå i 2018 er en 1913 Indian ferdigstilt. 
Vi lar trollmannen fra Horten fortelle litt selv: Denne 1913 modell, var da den ble produsert allerede gammeldags/umoderne, da dette var den tids forsøk på moped. Den må sykles igang, og har ikke gir, bare en clutch, slik at det er lite trolig at denne noen gang har vært brukt på veien, annet enn på lokale småveier. Motoren er 1 sylinder, og har 4 hk.
Ved min overtgelse var dette vraket/prosjektet meget mangelfullt, men min hobby har alltid vært å overvinne store restaurerings utfordringer på "sære"ting, og aldri hatt det travelt med å bli fredig. Mao, jeg har dette som hobby på linje med frimerkesamlere, som også finner litt av gangen over tid.

Det er bare å pisse i hatten og rulle seg i støvet som et gammelt ordtak sier. Eller var det ikke sånn........?  Uansett, vi gratulerer hjerteligst med det flotte resultatet.

Om noen skulle lure, så ja - det er han. Han som kom med den dampdrevne kongesjaluppen Stjernen opp Drammenselva på Elvefestivalen for et par år siden. Han som fyrte av ei kanonsalve mens Erna Solberg var på torget. Det medførte at messingbeknappede konstabler uoppfordret startet en bedriftsintern konkurranse på hundre meter sprint. Med formål å arrestere den skytegale. Den skytegale som av Elvefestivalens arrangør hadde blitt oppfordret til å avfyre kanonen. Storfornøyelig historie. Som endte med både syndenes forlatelse og påtaleunnlatelse. 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motorhistorisk Klubb Drammen
E: post@mhkd.no

Kontaktinfo:

E: post@mhkd.no

Postadresse:

Postboks 2193
3003 Drammen

Nyttige lenker: