SØK      

Del dine opplevelser

Har du vært med på noe interessant vil vi gjerne at du sender noen ord og bilder slik at vi kan legge det ut.  Gamle bilder er også særdeles interessant. Send til asle.wang@mhkd.no  

 

  

 

 

 

 

2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September

Kvart over tre og fem på tolv

10.03.2018

Mer 'Hvor ble de av?'

Vi har løst noen mysterier denne vinteren. Skjebnen til en Peugeot fra Rjukan og en Triumph fra Konnerud har vi oppklart. Vi har omtalt den unseelige møkkabilen Mazda-tvillingen Ford Econovan, og vi har vært innom de spennende merkene Marmon og Marquette. Uten stor suksess. Nå beveger vi oss atter i det øvre skikt hva fine biler angår. LaSalle denne gangen. Oppkalt etter en fransk oppdagelsesreisende. Han utforsket The Great Lakes, Mississippi River og Mexico-gulfen for å nevne noe.

Bilen LaSalle ble produsert av GM fra 1927 til 1940, og var konsernets nest mest lukseriøse i sortementet. En litt 'enkel' Cadillac, men definitivt en dyr og eksklusiv bil. Minst en slik har altså vært i Drammen. Hvor ble den av? F-1515, eller F-kvartovertre som den var kjent som hadde flere lokale eiere. Jens Kjølstad var en. Likeså var den innom familien Andersen i Svelvikveien 9. Familien Louis, Doris, Eddie og Ronny Andersen. Med de navnene kunne de glidd rett inn i Chicagos underverden. Om navnet var endret til Anderson. Men de var og er veldig veldig fjernt fra amerikanske banditter.

Da bildet ble tatt tilhørte bilen Signe Marie og Jørgen Jensen i Svelvikveien 47. Stilfullt antrukne på utflukt. 1929 LaSalle, det året det ble bygd flest biler av merket. Drøye 29500 stk. Og minst en av dem kom altså til Drammen, veldig langt unna Detroit City. Er det noen som kjenner skjebnen til denne bilen? Eller andre LaSalle i distriktet.

Fem-på-tolv som er nevnt i overskriften kommer fra samme gate i Drammen og har ingenting med LaSalle å gjøre, bare en artig historie. 'Fem-på-tolv' var oppnavn på en myndig frue som møtte opp på Drammens Jern på nevnte tidspunkt hver lønningsdag. Lønna ble utbetalt klokka 12, og hvis 'fem-på-tolv' ikke var på plass i rett tid avgjorde husbonden at lønna skulle brukes fornuftig.På brennevin........... !!! Greit med lønnskonto kanskje.

Vi venter altså i spenning på flere opplysninger om denne bilen.

Motorhistorisk Klubb Drammen
E: post@mhkd.no

Kontaktinfo:

E: post@mhkd.no

Postadresse:

Postboks 2193
3003 Drammen

Nyttige lenker: