SØK      

Del dine opplevelser

Har du vært med på noe interessant vil vi gjerne at du sender noen ord og bilder slik at vi kan legge det ut.  Gamle bilder er også særdeles interessant. Send til asle.wang@mhkd.no  

 

2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Nordjysk Vintage Motor Klub

22.07.2015

Vår gamle vennskapsklubb i Danmark

For mange år siden pleiet vi et klubbvennskap med Nordjysk Vintage Motor Klub i Danmark. Primus motor for dette var vel den tids formann Alf Bryhn og kontakter han hadde i nabolandet. Det var årlige sammenkomster der vi besøkte hverandre. Det ene året dansker i Norge, det andre året nordmenn i Danmark. Disse besøkene pågikk over ganske mange år, men som alt annet hadde også dette sin ende. Mange av oss som har vært med i MHK i mange år ser tilbake med glede på disse turene. Det var ikke akkurat noen bedehus-turer og nevnes bør vel noen av historiene. I korte trekk. Vi husker Tuborg var sponsor under et løp og serverte øl fra tankbil under løpet. Det ble vrient for Ola fra Norge og sannsynligvis fyllekjørte vi hele bunten. Det skulle vært idag.... Vi husker også Oddleif Kvålseth fra sin storhetstid der han kjørte speedway i en park i Aalborg med 1917 Henderson, og vi husker en brannbil som var på nippet til å bli tatt av danskeferja med truck fordi det var umulig å vekke brannfolkene som kjørte bilen! Det var sene netter og tidlige morgener i barer og på badestrender. Du verden hvor artig.

Øivind Langeland som stadig deler sine gamle bilder med oss, oversendte i 2014 noen bilder fra 1978 der danskene besøkte oss. Etter at red. hadde lagt disse bildene ut på hjemmesiden her sendte jeg en mail til Danmark med link til bildesiden vår. ( Se Lierdalen rundt 1978 http://www.mhkd.no/bilder-fra-klubbens-historie-/cms/77 ) Foreslo også at de kunne ta en Norges-tur igjen. Jeg fikk intet svar og tenkte etter hvert ikke mer over det før en hyggelig mail ankom idag 22. juli 2015. Gjengir den her nedenfor:


Hej Asle.

Tak for din hilsen, og jeg beklager MEGET ikke at have besvaret din mail før. Og hvorfor? Din mail landede i mailboxen "uønsket mails" sammen med reklamemails m.v. og først forleden så jeg din mail. Ja 1978 ligger et par dage tilbage, da var jeg en ung mand på 27 år og havde overhovedet ingen interesse for ældre biler. Kørte da rundt i en ny Simca 1100. Rent nysgerrigt vil jeg prøve at spore medlemmer, som var med på turen. Dog vurderer jeg ikke, at der er mange af disse t ilbage i klubben. Og til dit spørgsmål. Jeg vil foreligge dette for klubbens tur-/festudvalg. Under alle omstændigheder kan det ikke blive i indeværende år. Jeg vil vende tilbage til dig i løbet af 1-2 måneder. Med ønske om en god sommer. Sidder i vores lille sommerhus i Blokhus, 10 minutters gang fra Vestkysten. (ca. 70 km syd for Hirtshals). Og billedet: vores Volvo fra 1970.

Venlig hilsen Poul Kristensen

Formand NVMK

http://nvmk.dk/

 

Motorhistorisk Klubb Drammen
E: post@mhkd.no

Kontaktinfo:

E: post@mhkd.no

Postadresse:

Postboks 2193
3003 Drammen