Del dine opplevelser

Har du vært med på noe interessant vil vi gjerne at du sender noen ord og bilder slik at vi kan legge det ut på siden her.  Send til asle.wang@mhkd.no

2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August

SMÅNYTT 2017 - 2. halvår

19.08.2017

Snåling på tre hjul

Såg denna i ferien iår. Spurde 'what kind of motorcycle is this?' Tyskaren svarte 'it's not a motorcycle, it is a car'.  Zeus, fransk fabrikat laga mellom 2002 og 2012. Triller på bilhjul og har ein toliters Peugeot-motor bakmontert i sidevogna. Inni sidevogna satt ei ung jente som såg ut til å ha det svært så komfortabelt, medan far satt utadørs og kjørde. Satt nærast på bakken. Bak kjørde mor på ein vanlig BMW motorsykkel. Desse kjøyredoningane kunne ogso leveras med dieselmotor. Nokre av oss har lengje ønska oss dieseldrivi motorsykkel med framhjulstrekk. Dette er eit steg på vegen.

Enda litt mer Anglia

Samme bil, samme mann, men det er førti og et halvt år mellom bildene. Hvem? Jo det er Eivind Evensen alias Langen ved reds bil. Haugastøl 1977 og Burud 2017.

Biler av høykvalitetsmerket Ford satte hverandre stevne på Modum

Vi snakker om en av Ford mest særegne modeller, Anglia. Av nesten 1,3 millioner produserte enheter var det tre stykker, alle fra 1961, som møttes hos Kjell Thon i Vikersund. Den grå Kjell Thon sin, den røde Øyvind Thon sin og den svarte Asle Wang sin. Bilene koste seg i sola mens eierne spiste vafler og drakk kaffe denne vakre august-søndagen.

 

 

 

 

 

 

Litt plunder stopper ingen

Et fantastisk bilde som ble lagt ut på Facebook av Njål Johnsen. T-Forden fra 1926 har tydeligvis følt behov for en pause på sin tur gjennom kulturlandskapet. Kanskje i Lier... Bilen var eid av Hans A Enger i Sylling i sin tid. 

Man kan bli sliten av så mangt

Dette bildet viser Harry Hanssen som er sliten etter et terrengløp på Snarum på 1950-tallet. Ifølge ham selv er han sliten fortsatt. Løperen feiret forøvrig sin 84-årsdag forleden. Vi gratulerer. Stigbrett og forskjermer var helt sikkert designet med tanke på slitne idrettsfolk. Ingen tvil om det. Flott bilde.

Kjernefysiske Otto

Noen har mer pågangsmot og energi enn andre, det er helt sikkert. Den godeste Otto Werner fra Skotsmoen må være atomdrevet. Her går det unna med hele slekta involvert. Familiedugnaden er godt igang med sveising av rust. Den nylige anskaffede 1956 Chevrolet har endog noe så sjeldent som rusthøl i dashbordet. Bil blir det helt sikkert om ikke så lenge. 

Biltema kan være redningen

I alle fall om man er på gjennomreise og får plunder med bensinpumpa. Traff på disse hyggelige karene utenfor Biltemas avdeling i Lier. Nyinnkjøpt bensinpumpe av den elektriske sorten gjorde sitt til at Oldsmobile'n fra 1950 var klar for videre ferd med campingvogna på slep. Til country-festivalen på Vinstra. Ikke akkurat noen bibel-camp oppi der etter det ryktene sier. Vi ønsker god tur og lykke til.

Motorhistorisk Klubb Drammen
E: post@mhkd.no

Kontaktinfo:

E: post@mhkd.no

Postadresse:

Postboks 2193
3003 Drammen

Nyttige lenker: